lauantai 17. kesäkuuta 2017

Helppoa mökkiruokaa grillistä - kasvispitat minttu-fetajuustokastikkeella

Jos lihakiintiö tuli täyteen edellisen blogauksen myötä, voit rauhoittaa omatuntoasi näillä kasvispitoilla. Marinoidulla munakoisolla ja kesäkurpitsalla täytettyjä pitoja täydentää minttuinen fetakastike, joka syntyy hetkessä. Voit grillaamisen sijasta valmistaa pitat myös paistinpannulla.

Tästä ruoasta saa helposti vegaanin korvaamalla fetakastike esimerkiksi soijajugurttiin tehdyllä tsatsikilla. Varmista tällöin, että myös käyttämäsi pitat ovat vegaaneja.




Marinoidulla munakoisolla ja kesäkurpitsalla täytetyt pitat minttu-fetajuustokastikkeella


4 hlölle

1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
n. 2 pitaleipää/aikuinen syöjä
ekstra-neitsytoliiviöljyä
yrttejä (esim. korianteria tai lehtipersiljaa)
2 valkosipulinkynttä
kivettömiä kalamata-oliiveja
salaattia tai salaattisekoitusta

2 dl maustamatonta jugurttia
200 g fetaa (esim. Patros)
n. 4 rkl kuivattua minttua

Avainasemassa tässä reseptissä on hyvälaatuinen oliiviöljy, sillä se antaa paljon makua kasviksille. Nyt kannattaa panostaa ekstra-neitsytoliiviöljyyn. Myös pitaleipien kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä kaupan vakuumiin pakatut pitat eivät ole parhaimmasta päästä. Jos asut kaupungissa, jossa on Fafa'sin ravintola, kannattaa käydä hamstraamassa sieltä leipiä. Ne kestävät hyvin pakastamista, joten ostamme aina Fafa'sissa käydessämme pari pussillista leipiä kotiin.

Viipaloi kesäkurpitsa noin 1 cm paksuiksi ja munakoiso hitusen paksummiksi viipaleiksi. Ripottele munakoisojen pinnoille suolaa ja anna koisojen tihrustaa itsestään nestettä puolisen tuntia. Jos teet ruokaa myös alle 1-vuotiaalle, ota tässä vaiheessa syrjään muutama siivu molempia kasviksia.

Paista kasvikset muurikassa kypsäksi lirauksessa öljyä. Jos käytät mielummin hellaa ja teflonpannua, voit paistaa munakoisot ilman öljyä. Siirrä kypsät kasvikset vuokaan ja valele niitä muutamalla ruokalusikallisella oliiviöljyä. Lisää kasvisten joukkoon pari puristettua valkosipulinkynttä. Revi sekaan suosikkiyrttejäsi ja sekoita niin, etteivät siivut mene rikki. Anna kasvisten imeä makua yrteistä ja öljystä sillä aikaa kun teet kastikkeen.

Marinoinnin aikana kesäkurpitsa ja munakoiso imevät itsensä täyteen makuja.


Valmista fetakastike kulhossa muussaamalla ensin fetaa karkeahkoksi tahnaksi. Lisää jugurtti ja kuivattu minttu ja sekoita. Pidä jääkaapissa tarjoiluun asti.

Lämmitä pitat pakkauksen ohjeen mukaan uunissa, mikrossa - mikä sattuu olevan käytettävissä. Puolita lämpimät pitat puolikuun muotoisiksi ja täytä taskut marinoiduilla kasviksilla, fetakastikkeella, salaatilla ja oliiveilla.

Alle 1-vuotiaan versio 


10 kk:n ikäisenä lapset voivat jo syödä hapanmaitotuotteita, kuten jugurttia, piimää ja raejuustoa. Jos valmistat ruokaa vielä nuoremmalle, jätä jugurtti pois seuraavasta reseptistä.

Vauvan versio tästä ruoasta syntyy helpoiten uunissa. Ota osa paloitelluista kesäkurpitsoista ja munakoisoista syrjään ja huuhtaise munakoisosta pinnalle ripotellut suolat pois. Laita siivut uunivuokaan ja lorauta hieman oliiviöljyä ja yrttejä päälle ja sekoita.

Sekoita noin 1 dl jugurttia ja yksi kanamuna keskenään ja sekoita kasvissiivujen kanssa. Paista vuokaa uunissa 170 asteessa, kunnes kesäkurpitsa ja munakoisoviipaleet ovat kypsiä.

Pitaleivän paloja voi tarjota lisukkeena sormiruokana.


Rentouttavia mökkihetkiä,
Elli



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kommenttisi.