Viisaampi ruokavuosi 2017 -projekti

Olen aina pitänyt ruoanlaitosta. Reseptien testailu ja uusien makujen kokeileminen on ollut osa arkeani siitä lähtien, kun muutin opiskelemaan pienehköstä kotikaupungistani suurempaan yliopistokaupunkiin.

Alussa kaikki ei mennyt ihan putkeen. Mieheni muistaa vieläkin lämmöllä opiskelijayksiössä tekemääni tomaattikeittoa, johon tuli 0,5 dl tomaattimurskaa ja 4 dl kermaa. Tämän hennosti tomaatilta maistuneen kermakeiton valmistuttua siirryimme yhteisellä päätöksellä jatkamaan illallista lähimpään kebabmestaan. 

Vuosien onnistumisten ja erehdysten koulimana ruokavaliomme laajeni. Söimme usein kotona sushia, thaimalaista, kiinalaista - mitä milloinkin. Käytin keittiössä paljon aikaa ja lopputulos, herkullinen kotona tehty ruoka, oli käytetyn ajan arvoista. 

Kunnes syntyi esikoisemme.

Vaikka olimme neuvolan ohjeistamana tehneet pakkaseen valmiita ruokia, löysimme itsemme nopeasti lähipitseriasta yhä useammin. Sushi vaihtui pikaravintoloiden noutoruokiin. Ruoanlaittoon - saati tiskaamiseen - ei tuntunut löytyvän millään riittävästi aikaa. 

Tilanne tasoittui pojan kasvaessa. Kotiruokaa syötiin taas päivittäin, tosin sushi ja muut aikaavievät ateriat eivät tehneet paluuta pöytäämme. 

Kului kolmisen vuotta ja syntyi toinen poikamme. Aikaa oli yhä vähemmän. Keittiössä käytetty aika oli siis minimoitava, mutta halusimme tällä kertaa välttää roskaruokarumban. Olihan meidän huolehdittava, että esikoinen sai ravitsevaa syötävää. 

Aika, tai sen puute, ei kuitenkaan ollut enää ainut haasteemme. Neljän hengen perheessämme ruokaa kuluu suuria määriä, vaikka nuorimmainen on vasta hampaattomassa soseiässä. Siksi olisi tärkeää päästä ruokakaupan kassalta suhteellisen edullisesti.

Siitä lähti ajatukseni meidän perheen viisaammasta ruokavuodesta 2017. Kokeilisin vuoden ajan tehdä ruokaa helpolla, halvemmalla ja hävikkiä minimoiden. Näppärien reseptien lisäksi tähän tarvitaan suunnitelmallisuutta ja järkevämpiä ruokaostoksia.

Tervetuloa seuraamaan kokeiluamme ja jakamaan omat vinkkinne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kommenttisi.