maanantai 16. tammikuuta 2017

Lähi-idän ihanat "kebab"rullat

Perheemme uusin suosikkiruoka on niin helppo ja nopea, ettei sen uskoisi olevan täynnä upeita makuja. Kyseessä ovat vegaanit durum-leivät, joita olen tähän mennessä löytänyt ainakin Citymarketeista ja Prismoista. Nämä leivät pesevät maussaan valmiit tortilla-lätyt mennen tullen. Leipiä on pussissa 12 ja meidän porukalla niitä kuluu 4 per ateria. Ylijäämäleivät ovat säilyneet meillä jääkaapissa useita päiviä, mutta ne kestävät oikein hyvin myös pakastamista.

Leipien sisään laitan valmiiksi maustettua Oumph!:ia, soijaproteiinitiivistettä, joka on uusi raaka-aine. Oumph!:n suutuntuma ja maku ovat poikkeuksellisen hyvät ja kokkailemme siitä usein nykyään. Oumph! löytyy kaupan pakastealtaasta.



Lähi-idän vegaaniset kebabrullat


1-2 pussia kebab-maustettua Oumph!:ia (paistan usein toisen pussillisen timjamilla ja valkosipulilla maustettua Oumph!:ia, sillä kebab-mauste on 4-vuotiaallemme liikaa)
3 varsisellerin vartta
1 ruukku lehtipersiljaa
1 granaattiomena
Hyvää salaattia tai salaattisekoitusta
Hummusta (kaupasta ostettua tai alla olevan reseptin mukaista)
Durum-leipiä 1-2 per syöjä


Paista jäinen Oumph! pannulla öljyssä. Se saa pussin ohjeiden mukaan saada kunnolla väriä, jolloin sen pinta paikoitellen myös rapeutuu.

Valmista hummus. Tai avaa kaupan purkki. Ihan kuten haluat.

Paloittele varsisellerin varret ohuehkoiksi viipaleiksi. Revi lehtipersiljaa käsin hieman pienemmäksi varsineen kaikkineen. Huuhtele salaatti, jos se sitä kaipaa. Puolita granaattiomena ja koputtele sen siemenet ulos.

Kun kaikki on valmiina, voit täyttää leivät kaikella yllämainitulla. Syödessä kaikki ainesosat erottuvat ihanasti ja maku on kebabista huolimatta raikas.

Näistä leivistä tehdään lähiaikoina pari muutakin herkullista ruokaa. Niistä myöhemmin lisää.

Pieni selvennys: en saa rahaa Oumph!:lta, enkä durum-leipien valmistajalta. Enkä mistään muualtakaan.
Paitsi Kelalta. Kiitos Kela!

Hummus

Hummukseen on reseptejä netti pullollaan. Tässä oma käyttämäni.

1 purkki tai tölkki käyttövalmiita kikherneitä
1-2 rkl tahinia
1-2 valkosipulinkynsi
puolikkaan sitruunan mehu
0,5 - 1 dl hyvälaatuista oliiviöljyä
(0,5 - 1 dl vettä)

Soseuta kikherneet, tahini, sitruunamehu, oliiviöljy ja puristettu valkosipulinkynsi teharissa tahnaksi. Lisää vähitellen vettä sekaan, jos haluat samettisemman hummuksen. Itse jätän veden usein kokonaan pois, koska tönkömpi tahna pysyy paremmin leipien sisällä paikallaan.



3 kommenttia:

  1. Täytyy kokeilla. Oumph on ihan uusi tuttavuus. Mitäköhän sitä löytyy..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oumph!:ia löytyy ainakin Citymarketeista ja K-Supermarketeista. Muista en ole vielä päässyt etsimään. Pakastealtaasta löytyy mustassa pussissa.

      Poista
  2. Täytyy kokeilla. Oumph on ihan uusi tuttavuus. Mitäköhän sitä löytyy..

    VastaaPoista

Kirjoita tähän kommenttisi.