tiistai 24. tammikuuta 2017

Lapsille herkkuja kauden hedelmistä


Molemmat lapseni pitävät hedelmistä, jotka ovat hitusen verran kirpeitä. Ehkäpä siksi, että olen molempien odotusaikana syönyt kaikki maailman sitruunat. Oletettavasti he ovat lilluneet elämänsä ensimmäiset 9 kuukautta lapsiveden sijaan laimeassa sitruunamehussa.

Kuopus syö tällä hetkellä paljon hedelmäsoseita: aamu- ja iltapuuron seassa ja välipalana. Tällä kertaa päätin ekologisuuden nimissä ja säästösyistä ostaa kaupasta kauden hedelmiä soseita varten.

Ostin erilaisia hedelmiä reilusti, sillä halusin saada valmiita soseita riittävästi myös pakastimeen. Lisäksi käytin soseisiin sesonkihedelmien lisäksi marjoja, jotka pakastin kesällä.

Tuloksena syntyi seuraavia makusekoituksia:

Ananas-omenasose
Ananas ja omena maistuivat yhdessä namilta, mutta omenoiden soseuttaminen sauvasekoittimella oli työlästä. Ensi kerralla soseutan omenat tehosekoittimessa. Omena tummuu hieman kun sen soseuttaa, mutta makuun se ei vaikuta.


Kiivi-banaanisose
Banaanin makeus ja kiivin lievä kirpeys sopivat hyvin yhteen. Ostan kiivit aina luomuna, sillä luomukiivit ovat tavallisia kiivejä makeampia.

Appelsiinisose
Appelsiinit olivat niin makeita, ettei niihin tarvinut lisätä muuta makeutusta. Soseesta tuli hyvin vetelää ja käytänkin sitä jäykäksi keitetyn puuron makeuttamiseen. Soseeseen voisi toki lisätä esimerkiksi banaania sakeuttamaan.

Mansikka-vadelma-puolukka-banaanisose
Mansikka-vadelma-puolukka-banaanisose toimi hyvin täyttävänä välipalana.

Soseista tuli sen verran hyviä, että päätin käyttää osan niistä myös isoveljen ilahduttamiseen. Kaadoin kaikkia muita paitsi ananas-omenasosetta mehujäämuotteihin ja pakastin vuorokaudeksi.

Soseet maistuivat erinomaisesti ja niitä voi hyvällä omallatunnolla tarjota terveellisenä välipalana molemmille.

Mehujää kävi kaupaksi kuin väärä raha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kommenttisi.